Снимка БулфотоВърховният касационен съд остави в сила 4-годишната ефективна присъда на

...
Снимка БулфотоВърховният касационен съд остави в сила 4-годишната ефективна присъда на
Коментари Харесай

Четири години затвор за Кирил Принца, който застреля готвача си

Снимка Булфото

Върховният касационен съд остави в действие 4-годишната ефикасна присъда на притежателя на ресторант в Несебър Кирил Христов-Принца, който простреля готвача Никола Колев в заведението си, съобщи dnes.dir.bg

Убийството стана 17 април 2016 година в градината на известния хотел-ресторант " Принц Кирил " в Стария Несебър. Тогава 61-годишният притежател умъртви със законния си револвер " Зиг Зауер " 63-годишния Никола Колев.

Първоначално бизнесменът трелял безсистемно по предмети в двора на заведението и вътре в обекта. Малко по-късно, към 21,50 ч., когато готвачът се качил в джипа на столичен предприемач с хотели по морето, Принца се доближил към колата и още веднъж създал изстрел. Куршумът влезнал отдясно в гърдите на Колев, засегнал е огромни кръвоносни съдове и е излязъл странично. Смъртта му е настъпила незабавно. Възстановка на събитията сподели, че Принца е създал изстрела, до момента в който затварял с лявата ръка, в която държал револвера, предната дясна врата на автомобила.

Заради това хотелиерът бе упрекнат в съзнателно ликвидиране.

Такова беше и първичното обвиняване против него, което по-късно беше променено в доста по-леко - за причиняване на гибел по несъобразителност. Районната прокуратура в Несебър обаче се възпротиви и Апелативната прокуратура се произнесе в интерес на по-тежкото обвиняване.

През юни 2018 година Окръжният съд в Бургас наложи наказване от 7 години затвор на Кирил Христов.

Пет месеца по-късно апелативните магистрати преквалифицираха действието от съзнателно в осъществено по несъобразителност и понижиха наказването от 7 на 4 години " отнемане от независимост " при първичен общ режим. Принца е наказан да заплати общо 400 000 лв. обезщетение на вдовицата и двете деца на убития готвач. 

Решението е дефинитивно.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР